Nieuws

Donderdag 04 Januari 2018
NZa legt fysiotherapeut last onder dwangsom op
leer meer
Zaterdag 23 December 2017
Laserschoen voorkomt freezing bij Parkinson
leer meer
Zaterdag 16 December 2017
Slechter herstel als je minder spiermassa hebt
leer meer
Woensdag 13 December 2017
ParkinsonpatiŽnt beter geholpen met gespecialiseerde fysiotherapie
leer meer
Maandag 11 December 2017
Schade aan de meniscus vaak moeilijk te voorspellen
leer meer

Welkom op de site van Fysiotherapie Ansinger

 “De afgelopen twintig jaar heb ik met veel plezier mijn fysiotherapiepraktijk aan de Prins Bernhardstraat uitgeoefend.”  Dat zegt Peter Ansinger, die zijn werkzaamheden als fysiotherapeut beëindigt. In de tachtiger jaren begon zijn carrière  in Bremerhaven.  “Daarna heb ik veel ervaring en kennis opgedaan in een orthopedische kliniek in Duitsland. Uiteindelijk ben ik zo aan de andere kant van de grens terecht gekomen in Venray.”

Er is zeer veel veranderd de laatste 30 jaar in de opstelling van de zorgverzekeraars. “De resultaten en verrichtingen worden nu nauwlettender in de gaten gehouden, wat ik op zich een goede ontwikkeling vind. De gezondheidszorg zal op een of andere manier uiteindelijk toch goedkoper moeten worden, aangezien deze trend niet veel langer door kan gaan. In de samenleving worden steeds meer initiatieven ontplooid die hier op inhaken.”

Met het oog op zijn leeftijd heeft Peter Ansinger besloten om per 1 januari 2018 meer tijd aan andere zaken te gaan besteden. “Er zal voor mij, na tientallen jaren in een drukke praktijk gewerkt te hebben, een ander dagritme aanbreken. Het eerste wat zal verdwijnen zijn de verplichtingen en het contact met de cliënten. Bang dat ik in een vacuüm terecht kom ben ik niet. Er blijven nog genoeg zaken over waar ik al die jaren weinig aan toe ben gekomen. Het lezen, wandelen en fietsen is er de laatste jaren flink bij ingeschoten. Ik moet daar wel een inhaalslag maken. Tevens zal ik de voorbereiding afronden voor mijn voettocht naar Santiago en zal de reis hopelijk volgend jaar plaatsvinden. De wilg op de foto is het eindpunt van mijn carrière en tevens  het beginpunt van de reis, die ik grotendeels zelf heb uitgestippeld. Ik wil iedereen bedanken voor het prettige contact en het geschonken vertrouwen in de afgelopen jaren. De patiënten die ik de komende weken niet meer zie in de praktijk, wens ik het allerbeste toe.”